Isi:
Melakukan kerja kemasyarakatan menggunakan teknologi.

Bukti:
Siapa: pelajar, penyelenggara dan guru

Apa:
guru-guru dan penyelenggara boleh mengadakan kerja kemasyarakatan yang melibatkan penggunaan teknologi, seperti computer, kamera ataupun ipad. Bagi yang minat dengan penggunaan computer, libatkan dia dalam sesuatu pekerjaan yang memerlukan kemahiran computer. Bagi yang minat dalam bidang mengambil gambar, libatkannya dengan menyuruhnya mengambil gambar yang ada berkenaan dengan kerja kemasyarakatan itu, seperti mengambil gambar apabila kerja kemasyarakatan itu berlansung.

Mengapa:
ini kerana, pelajar-pelajar zaman sekarang gemar dengan aktiviti yang melibatkan penggunaan teknologi. Dengan ini, pelajar yang meminati dengan teknologi akan berasa tertarik dangan kerja kemasyarakatan itu dan akan mengambil bahagian.

Mana:
didalam atau diluar sekolah, bergantung dengan objektif dan tema kerja kemasyarakatan itu.

Bila:
waktu sekolah, ataupun selepas waktu sekolah.

Bagaimana:
guru-guru atau penyelenggara itu boleh duduk dan merancang satu aktiviti kemasyarakatan yang melibatkan penggunaan teknologi seperti membuat iklan untuk berhenti merokok

Ulasan atau pendapat.
Dengan ini, pelajar akan berasa lebih tertarik dan dengan membuat aktiviti itu, pelajara akan menerima pengetahuan yang mungkin tidak boleh didapati atau dipelajari di sekolah.

 


Comments
Leave a Reply

  Author

  Write something about yourself. No need to be fancy, just an overview.

  Archives

  March 2011

  Categories

  All

  RSS Feed